Program


Önként, dalolva "C" - A Thália Stúdió előadása

Önként, dalolva "C" - A Thália Stúdió előadása

DANCS ISTVÁN – NÉMETH VIRÁG: ÖNKÉNT, DALOLVA „C”
Félig igaz történetek alapján.
A Madách Imre Gimnázium Thália Stúdiójának előadása.

SZEREPLŐK:
MARCI: SCHNÖRCH ANDRÁS BENEDEK
BERCI: LENDVAI PÉTER
KOCSIS: BORKÖLES BENCE
ÁRON: PETRIDIS MARKOS

MARGARÉTA: ÁBRAHÁM KÍRA
BETTI: PÁLHEGYI JÚLIA
NOÉMI: ERBSZT ANNA
IVETT: PATKÓS DÓRA

Díszlet: Borgula András
Jelmez: Albert Rea
Műszaki vezető: Nádasi László Iván
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Rácz Lili
Rendezte: Németh Virág

Az előadások időpontja: 2018. május 26. 19:00 és 2018. május 27. 15:00, Jurányi Nagyszínpad

Kamasz (főnév): a serdülőkorban bekövetkező élettani változások következtében esetlen, félszeg megjelenésű, vagy éretlen viselkedésű, kiegyensúlyozatlan lelkiállapotú fiú, vagy ritkán lány./forrás: wikiszotar.hu/

Hát köszönjük. Mindig öröm látni, milyen sokra tartja ezt az időszakot az emberiség, meg a Wikipédia. Ha már szócikknek kellett lennünk, igazán írhattak volna valami jobbat, amiből érződik, hogy mi is emberek vagyunk azért...fiúk...meg ritkán lányok... De semmi baj, tudjuk, hogy most szar, de nem tart örökké, és majd kinövünk ebből a kiegyensúlyozatlan lelkiállapotból, addig meg viseljük, mert annyira nem vészes, és különben is mindenki túlélte valahogy. De vajon tényleg mindenki? Valószínűleg nem, mert akkor jóval kevesebb hír szólna életének önkezűleg véget vető lusta, flegma, és felháborítóan halott fiatalokról. És ez az egész csak egy hiszti? Vagy esetleg nekünk is lehetnek hasonló kaliberű problémáink, mint a nagybetűs ÉLET-be belefáradt felnőtt társadalomnak?

Szerintünk lehetnek. A darabban szereplő nyolc tinédzsernek legalábbis biztosan nincs könnyű élete. Azt viszont egyikük sem gondolta volna, hogy néhány óra önkéntes munka mennyire megváltoztatja mindannyiuk életét. Négy fiú, és négy lány, akik okkal vannak ebben az alagsori könyvtárban. Egymás miatt, de hogy ki kiért, és miért pont miatta, az már egy másik kérdés. Nem akarjuk kitörni a poén nyakát. Az viszont biztos, hogy ha ebben a könyvtárban egész véletlenül megtaláljuk azt a szótárat, amiben szerepel a feljebb található szócikk, önként, és dalolva ítéljük majd máglyahalálra. Pedig itt nem is lehet dohányozni.

Ajánló


KINEVETSZ A VÉGÉN A Klubrádió és a Gólem Színház közös produkciója!

Gólem Színház és a Pesti Est bemutatja: Anat Gov: JAJ, ISTENEM!