Program


Önként, dalolva "R" - A Thália Stúdió előadása

Önként, dalolva "R" - A Thália Stúdió előadása

DANCS ISTVÁN – NÉMETH VIRÁG: ÖNKÉNT, DALOLVA „R”
Félig igaz történetek alapján.
A Madách Imre Gimnázium Thália Stúdiójának előadása.
 több

SZEREPLŐK:

MARCI: FICSOR MILÁN
BERCI: CSÁK BALÁZS
KOCSIS: RÁKOS OLIVÉR
ÁRON: PETIKE IVÁN

MARGARÉTA: ALBERT REA
BETTI: VARGA ANNA
NOÉMI: ERBSZT ANNA
IVETT: LAMBERTI VICUS

Díszlet: Borgula András
Jelmez: Albert Rea
Műszaki vezető: Nádasi László Iván
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Rácz Lili
Rendezte: Németh Virág

Az előadáso k időpontja: 2018. május 26. 15:00 és 2018. május 27. 19:00, Jurányi Nagyszínpad

Kamasz (főnév): a serdülőkorban bekövetkező élettani változások következtében esetlen, félszeg megjelenésű, vagy éretlen viselkedésű, kiegyensúlyozatlan lelkiállapotú fiú, vagy ritkán lány./forrás: wikiszotar.hu/

Hát köszönjük. Mindig öröm látni, milyen sokra tartja ezt az időszakot az emberiség, meg a Wikipédia. Ha már szócikknek kellett lennünk, igazán írhattak volna valami jobbat, amiből érződik, hogy mi is emberek vagyunk azért...fiúk...meg ritkán lányok... De semmi baj, tudjuk, hogy most szar, de nem tart örökké, és majd kinövünk ebből a kiegyensúlyozatlan lelkiállapotból, addig meg viseljük, mert annyira nem vészes, és különben is mindenki túlélte valahogy. De vajon tényleg mindenki? Valószínűleg nem, mert akkor jóval kevesebb hír szólna életének önkezűleg véget vető lusta, flegma, és felháborítóan halott fiatalokról. És ez az egész csak egy hiszti? Vagy esetleg nekünk is lehetnek hasonló kaliberű problémáink, mint a nagybetűs ÉLET-be belefáradt felnőtt társadalomnak?

Szerintünk lehetnek. A darabban szereplő nyolc tinédzsernek legalábbis biztosan nincs könnyű élete. Azt viszont egyikük sem gondolta volna, hogy néhány óra önkéntes munka mennyire megváltoztatja mindannyiuk életét. Négy fiú, és négy lány, akik okkal vannak ebben az alagsori könyvtárban. Egymás miatt, de hogy ki kiért, és miért pont miatta, az már egy másik kérdés. Nem akarjuk kitörni a poén nyakát. Az viszont biztos, hogy ha ebben a könyvtárban egész véletlenül megtaláljuk azt a szótárat, amiben szerepel a feljebb található szócikk, önként, és dalolva ítéljük majd máglyahalálra. Pedig itt nem is lehet dohányozni.

Ajánló


Gólem Színház és a Pesti Est bemutatja: Anat Gov: JAJ, ISTENEM!

KINEVETSZ A VÉGÉN A Klubrádió és a Gólem Színház közös produkciója!