Program


Tábori György: Clowns - a Budapester Ensemble német nyelvű vendégjátéka
7

Tábori György: Clowns - a Budapester Ensemble német nyelvű vendégjátéka

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 2. szombat, 19:30

Georg Tábori darabja – melyet egyébként kedvencének tartott - ma talán még aktuálisabb, mint amikor 1972-ben megírta és Tübingenben bemutatták. A Clowns egy házassági krízis hűtlenséggel, veszekedéssel és unalommal. Egy apa–fia konfliktus Tell Vilmos-paródiával fűszerezve. Egy darab a rasszizmusról és a félelemről mindentől, ami más vagy idegen és a polgári sterilitásba beszabadul. És persze az első perctől az utolsóig a végletekig groteszk. 

Tábori György világhírű magyar származású zsidó író, aki filmforgatókönyveket írt Alfred Hitchcocknak, jó barátja volt Charlie Chaplinnek, Thomas Mann-nak és Berthold Brechtnek. 1986-tól a bécsi Burgtheater rendezője és szerzője, majd 1999-től élete csúcspontjaként a Berliner Ensemble-nek dolgozott. A színházbarátok élete utolsó éveiben a világ rangidős „színházcsinálójának”, nem hivatalosan „színházi királyának” tartották.

Német nyelvű előadás!

Előadja a Budapester Ensemble társulata: Jürgen Kramer, Cassandra Rühmling, Stefan Ried,  Szitás Barbara, Pálinkás Dániel , Szomor Lotti, Keresztes Patrik

Rendező: Danielle Dutombé
Jelmeztervező:  Szücs Beatrix
Zene: Cassandra Rühmling
Tánc: Góbi Rita


Fotó: Görgény Gábor

A Kunstleben közhasznú társaság a németnyelvű kultúra támogatója Magyarországon. Német nyelven bemutatott művészi előadásokat szervez és támogat, különösen az általa alapított Budapester Ensembleszínházi társulat tevékenységén keresztül.

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!